Sting Fatburner

Fatburner

It Stings!

We hebben allemaal wel de schitterende verhalen gehoord over een pilletje, een druppeltje of een poedertje dat je zonder iets te doen laat afvallen. Neem van ons gerust aan dat het echt onzin is. Dynamiet gaat ontploft niet uit zichzelf, ook niet door er zachtjes tikjes op de blijven geven. Nee, het ontploft door hitte of door een goede harde slag. Dat is voor vet precies hetzelfde, dat gaat ook niet uit zichzelf weg. Je kan een snoepjes minder nemen in de middag, maar dat is weer zo’n zielig tikje waardoor er niks gebeurt. Dat vet moet je hard aanpakken en daar kan een fatburner je goed bij helpen.

Vet verbranden

Iemand die stil zit verbrand wel wat calorieën vanwege zijn normaal werkende metabolisme. Er zijn echter wel verschillende factoren die invloed hebben bij het verbranden. Zo is het verschil in spiermassa en het vetpercentage van een persoon een factor die het verbranden beïnvloed. We nemen als voorbeeld twee personen van hetzelfde lichaamsgewicht, maar wel met een verschillend vetpercentage. Dit betekent dat één van de twee meer spiermassa heeft. De persoon met meer spiermassa verbrand meer omdat de spiermassa metabolisch actief is. Het vraagt dus simpel gezegd meer naar calorieën om te verbranden dan vetmassa dat doet. Wat makkelijker gekeken naar een factor, dat ook invloed heeft, is hoe actief iemand is. Zittend of vooral lopend/staand werk maakt per dag al een groot verschil in hoeveel iemand verbrand op een dag. Dan nog simpeler gekeken, dan beweging, is wat jezelf naar binnen werkt op een dag. Wat eet je allemaal op, wat je beter niet kan eten is een hele belangrijke om mee te nemen. Er zijn dus genoeg factoren die het verbranden bevorderen of juist belemmeren. Al goed, je doet alles op de gezonde toeren en bent veel in beweging. Hoe zit het dan met het gebruik van een fatburner? 

Het gebruik

Als je huisgenoten jou kunnen uitteken op de bank, eet wat je wilt of de binnenkant van de sportschool ook niet meer voor je kan halen dan is een fatburner ook overbodig.  Je koopt namelijk ook geen sportkleding in een maatje S als je een L nodig hebt, toch? We kunnen er dan lang of kort over doen, maar dan ben je enkel je geld aan het verbranden. Wat moet je dan wel doen? Een fatburner heeft de beste werking als het op een lege maag wordt ingenomen, omdat de werkende stoffen dan optimaal worden opgenomen in het lichaam. Wanneer moet je het dan nemen? In de ochtend, de middag of juist in de avond? Vanwege het cafeïne gehalte raden wij het af om het laat in de avond te nemen om zo je slaapritme niet te verstoren. In de middag is een goede optie om het te nemen. Na een lange dag school of werk kan je het innemen en vervolgens even lekker trainen. Hoe zit het dan met ochtend? Dat is in onze ogen de beste tijd om het te nemen, maar wanneer in de ochtend? Moet je jouw ochtendroutine met het vertrouwde ontbijt en bakkie koffie overslaan dan? Voor het beste resultaat adviseren wij het wel, maar dan in combinatie met een dieet wat velen acteurs en sporters gebruiken voor een opname of fotoshoot. Dit dieet staat wordt het 16/8 (zestien acht) dieet genoemd. 

16/8 dieet met een Sting

Eerst maar is uitleggen wat het dieet inhoudt voordat we uitleggen hoe een fatburner er een extra boost aan kan geven. Die twee getallen zijn niet voor niets gekozen, want tel ze maar is bij elkaar op dan kom je precies uit op 24. Je vast met dit dieet voor zestien uur en eet in de resterende acht uur. De zestien uur, waarin je vast, kan jet makkelijkste volhouden wanneer de helft tijdens je slaap is. Een voorbeeld qua tijd zou zijn om vanaf 12:00 te mogen eten tot 20:00 en daarna te vasten tot de volgende dag 12:00. De tijdens kan je In je slaap verbrand je je laatste maaltijd en kom je, vaak net wanneer je wakker wordt, in een verbrandingsfase waarin je lichaam opgeslagen brandstoffen gaat verbranden. Deze verbrandingsfase wordt door je ontbijt vaak stopgezet, maar wat als je het nou een extra boost kan geven. Je vertrouwde bakkie koffie, moet met dit dieet wel een zwarte koffie zijn, bevat cafeïne om die boost te activeren, maar het kan natuurlijk velen malen beter. Onze fatburner bevat allerlei verschillende stofjes die het lichaam beïnvloeden met het verbranden van vet. Gedurende de ochtend waarin je nog niet eet kan je dus onze fatburner gebruiken om het verbranden extra input te geven. Sport je in de ochtend, dan kan op een lege maag met een fatburner erbij trainen je erg goed gaan bevallen. Voedsel verteren kost namelijk energie en die energie kan nu in de training gestopt worden. 

Geen dieet toch een fatburner

Je hoeft niet verplicht een dieet te volgen zoals degene die zojuist is uitgelegd. In de avond op een lege maag trainen met een fatburner is ook een goede oplossing. Na de training kan je vervolgens je eiwitten innemen. Het gaat er dus vooral om dat je moet bewegen om er baat bij te hebben en het liefst ook nog eens op een lege maag. Vet verbranden is iets wat we allemaal willen en een helpende hand is daarom ook zeker niet verkeerd. Eerlijk is eerlijk vetbranden gaat niet vanzelf. 

Share this post