Omega 3 voor vetverlies

Afvallen

Zonder te hoeven planken, lekker afslanken

Afvallen zelf lijkt in theorie zo uitermate simpel, maar kan in de praktijk nog wel eens lastiger zijn dan verwacht. Als je graag wilt afvallen hebben wij wat tips op een rijtje gezet die jou daarbij kunnen helpen. Ga bijvoorbeeld niet je hele eetpatroon omgooien, maar pak het aan met wat kleinere aanpassingen. Kleinere aanpassingen zijn vaak beter vol te houden dan een ingewikkeld dieet waar je vanaf dag één al tegenop kijkt. Een gouden tip kan al wonderen doen. Wij vertellen wat je kan doen en welke positieve effecten het heeft.

Speel met de temperatuur

We hebben allemaal een douche thuis met een warmteregelaar, maar wist je dat er uit jouw douche ook koud water kan komen? Natuurlijk weet je dat, maar waarschijnlijk staat jouw douche altijd op een aangename temperatuur. Als het water waarmee je doucht een temperatuur heeft van 21 ℃ krijgt je metabolisme een toename van 93%. Je lichaam merkt namelijk dat je het koud krijgt en gaat warmte produceren. Je metabolisme krijgt dus door de kou een procentuele toename. Het percentage wordt groter naarmate de temperatuur daalt. Zo is het percentage van het metabolisme 350% bij een temperatuur van 14 ℃. Het percentage klinkt natuurlijk nog beter als u weet wat metabolisme betekent. Metabolisme is eigenlijk de hoeveel calorieën die je verbrandt, om er brandstof van te maken, terwijl je niets aan het doen bent. En kijk, nu klinkt die 350% een stuk interessanter. 

Er zijn natuurlijk mensen die zeggen dat ze niet douchen omdat ze liever in bad liggen en dat is ook geheel aan hen zelf. Een optie is dan om goed koud water te drinken. Zet bijvoorbeeld een kan/fles water in de koelkast en drink daarvan. Het koude water wordt door het lichaam opgewarmd en dat kost energie. Zes tot acht glazen koud water laat je zonder maar iets te hoeven doen, vijftig calorieën verbranden. 

Begint het al een beetje te dringen? Je lichaam wil koste wat het kost warm blijven en daarvoor verbrand het calorieën. Daarom is buiten sporten ook goed zo goed om te doen en buiten een wandeling maken idem dito. Zelfs de kamertemperatuur verlagen wanneer je gaat slapen helpt, maar dan moet je niet twee lagen extra aantrekken. 

Olie verversen

Veel mensen eten eieren in de ochtend en dat is goed, want het zit vol proteïne. Je lichaam verbrand ook de meeste calorieën voor het verteren van eiwitten dus dat is mooi meegenomen. Het punt dat we hier willen maken is meer gericht op de olie waarin de eieren worden gebakken. Zij die hun eieren in kokosolie bakken zullen gedurende dag minder honger hebben en dat gaat het snacken tegen. Kokosolie heeft verder ook een positieve invloed op je metabolisme. Ons lichaam kan het gemakkelijker verbranden en omzetten in energie waardoor het minder snel als vet wordt opgeslagen Kokosolie bevat namelijk veel verzadigde vetten die je normaal gezien niet wilt binnenkrijgen. Nu is bij kokosolie de samenstelling iets anders waardoor het geen negatieve invloed zal hebben op je cholesterolgehalte. 

Vet letterlijk verbranden

In hete pepers zit een stof genaamd capsaïcine. Dit stofje zorgt voor het branderige gevoel in je mond wanneer je iets pittigs eet. Capsaïcine activeert de warmtereceptoren in je mond en deze receptoren zenden het signaal uit naar je hersenen dat je het warm/heet hebt. Als reactie hierop verbrandt je lichaam, hier komt te temperatuur regeling van het lichaam weer in actie, vet en ga je zweten. Zweten is een functie van het lichaam waardoor het kan afkoelen. Gelukkig is zweten niet het enige voordeel van capsaïcine, want het heeft ook een effect op vet. Capsaïcine zorgt er ook voor dat je witte vetcellen bruine vetcellen worden. Bruine vetcellen slaan vet niet op, maar verbrandt ze juist. Mensen met overgewicht hebben eigenlijk een te kort aan bruine vetcellen en vallen daardoor langzamer af. Door het eten van hete pepers of te wel het binnenkrijgen van capsaïcine, krijg je er permanent bruine vetcellen bij. Dit betekent dat je blijft afvallen, ook nadat je stopt met de capsaïcine. In Amerika is er een studie gedaan op muizen met medicatie die het stofje capsaïcine bevatte. De muizen die capsaïcine binnen kregen werden zoals verwacht, gekeken naar de werking van capsaïcine, slanker en bleven ook slanker. Dus gooi lekker wat hete pepers door je eten en neem dat branderige gevoel maar even voor lief, want dat branderige gevoel zorgt er uiteindelijk voor dat je daadwerkelijk vet gaat verbranden. 

Share this post