Profusion Pre-workout cherry

Profusion (Pre-workout)

Profusion is onze geheel eigen pre-workout. Pre-workout is inmiddels wel een bekend product geworden voor velen, maar voor hen die het nog niet kennen is hier de uitleg. Het wondermiddel voor hen die even wat harder willen trekken aan de gewichten of wat verder willen rennen dan normaal, maar waarom? Als jij al wat langer sport kan het zijn dat de trainingen of progressie een beetje op een laag pitje komen te staan en dat werkt nou niet echt mee. Het kan ook zijn dat je een lange dag achter de rug hebt zitten, maar toch nog even een knaller van een training eruit willen gooien. Dan komt pre-workout als geroepen. Het potje met poeder heeft maar één doel en dat is om jou energie te geven en een top trainging neer te kunnen zetten.

De inhoud

Door een mengsel van meerdere stimulerende middelen zal pre-workout er altijd voor zorgen dat een training gemaximaliseerd kan worden. Dus geen zin in een training? Neem dan maar een schepje pre-workout en je wilt niet thuis op de bank blijven zitten, geloof ons maar. Het meest voorkomende ingrediënt in pre-workout is cafeïne. We weten allemaal dat velen van ons een kopje koffie nemen om in de ochtend wakker te worden, maar het stofje doet dus meer dan je enkel helpen met wakker worden/blijven. Cafeïne verbetert je uithoudingsvermogen en heeft een positief effect op de spierkracht. Je kan bijvoorbeeld meer gewicht optillen terwijl het voor je gevoel niet veel zwaarder aanvoelt dan normaal. Verder gaan je bloedvaten openstaan waardoor er meer bloed naar de spieren stroomt en heb je een verbeterde focus. Cafeïne alleen al heeft dus voordelen voor je prestaties, maar een potje pre-workout bevat nog veel meer prestatie verbeterende stofjes. Zo is beta-alanine er daar ook één van. Beta-alanine zorgt ervoor dat het carnosine niveau in je spieren wordt verhoogd, waardoor je zwaarder, langer en op hogere intensiteit kan trainen. Dit is mogelijk omdat carnosine de pH-waarde van het melkzuur, dat tijdens het trainen in de spieren gaat zitten, neutraliseert. Deze neutralisatie zorgt ervoor dat verzuring langzamer optreedt. Al deze voordelen in één potje dat je inneemt voor het sporten, daar komt vaak een vraag bij om de hoek kijken. Die vraag wordt in het volgende stukje behandeld. 

Is het legaal?

Als het illegaal zou zijn, zou het niet open en bloot in de supplementen winkels liggen of zo makkelijk online te bestellen zijn. Er zijn wel merken die stofjes gebruiken die in Nederland illegaal zijn, maar Profusion is voor de volle honderd procent legaal in Nederland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je met een schepje Profusion je zelf niet meer in bedwang hebt. De tintelingen, afkomstig van beta-alanine, die gebruikers kunnen voelen zijn dus ook volkomen normaal. Alle werkende stoffen hebben voor sport positieve effecten. Ouders hoeven zich dus geen zorgen te maken wanneer hun zoon of dochter, van achttien jaar of ouder, gebruik maakt van een potje Profusion. 

Wanneer gebruiken?

De middelen in pre-workout gaan ongeveer na dertig minuten in werking. Op een trainingsdag is het dan ook aan te raden zo’n dertig minuten voor de training pre-workout te consumeren. Pre-workout kan het beste met water genomen worden, maar het kan ook met andere drinkbare vloeistoffen. Mix het poeder dus met water en laat het even goed oplossen. Dan is het vervolgens niet meer dan een half uurtje voor de training opdrinken en daarna lekker sporten. Een kleine tip van ons is om het in de kleedkamer te nemen wanneer je je gaat omkleden. Omgekleed en wel met de pre-workout achter de kiezen lekker een warming-up. Door een warming up gaat je hart sneller pompen en ‘kickt’ de pre-workout lekker in. Wanneer deze ‘kick’ komt zit de warming-up er vaak op en kan de training van start.

Zijn er nadelen?

Pre-workout bevat een hoge dosis cafeïne, dus als je cafeïne tolerantie niet al te hoog is moet daar wel rekening mee worden gehouden. Verder hebben de andere stoffen zoals beta-alanine, creatine, vitamine B etc. ook geen slechte impact op het lichaam. Een consequent gebruik van pre-workout zal je prestaties maximaliseren en het geeft sommigen een boost zelfvertrouwen omdat ze meer gewicht kunnen tillen. Jezelf dus naar een nieuw level tillen kan gerealiseerd worden met een goede pre-workout. Profusion is onze eigen pre-workout en wij zijn trots op de werking en het positieve effect dat het met zich meebrengt. 

n je wilt niet thuis op de bank blijven zitten.

Share this post